Avtalat Vad är Avtalat?X Du som är privatanställd tjänsteman med kollektivavtal har fantastiska förmåner: tjänstepension och försäkringar som ger ersättning vid föräldraledighet, olycka, sjukdom, dödsfall eller arbetslöshet. Nu startas Avtalat, som gör det enklare för dig att förstå dina förmåner och vad de innebär.

Avtalat har bildats gemensamt av PTK, LO och Svenskt Näringsliv. Bolagets ansvar är att informera både företagen och dig som anställd om kollektivavtalad tjänstepension och försäkring. Rådgivningstjänsten är en del av Avtalats informationsverksamhet.

Tekniska förutsättningar

Här får du reda på vilka tekniska förutsättningar som behövs för att du ska kunna använda Avtalats rådgivningstjänst på bästa sätt.

Använd en modern webbläsare

Avtalats rådgivningstjänst fungerar bäst i en modern webbläsare, till exempel de senaste versionerna av Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome eller Safari.

Använd en dator eller surfplatta

Rådgivningstjänsten fungerar bäst i en dator eller en liggande surfplatta. Om du använder rådgivningstjänsten via din mobiltelefon fungerar det bra att läsa bakgrundsinformationen, och du kan också logga in och starta hämtningen av försäkringsuppgifter. Men själva rådgivningen gör du bäst på en dator eller en platta, eftersom den inte är anpassad för mobiltelefoner.