Avtalat Vad är Avtalat?X Du som är privatanställd tjänsteman med kollektivavtal har fantastiska förmåner: tjänstepension och försäkringar som ger ersättning vid föräldraledighet, olycka, sjukdom, dödsfall eller arbetslöshet. Nu startas Avtalat, som gör det enklare för dig att förstå dina förmåner och vad de innebär.

Avtalat har bildats gemensamt av PTK, LO och Svenskt Näringsliv. Bolagets ansvar är att informera både företagen och dig som anställd om kollektivavtalad tjänstepension och försäkring. Rådgivningstjänsten är en del av Avtalats informationsverksamhet.

Om Avtalats rådgivningstjänst

Avtalats rådgivningstjänst ger dig råd om tjänstepensionen anpassade för just dig. Rådgivningstjänsten är till för dig som är privatanställd med tjänstepension ITP. Den kostar ingenting att använda. 

Du kan anpassa din tjänstepension på två sätt: dels genom att välja till eller välja bort några av de försäkringar som finns i tjänstepensionen, dels genom att hitta de bästa placeringarna för ditt pensionskapital. Rådgivningstjänsten hjälper dig med båda dessa saker. Syftet är att du ska få ut så mycket som möjligt av din tjänstepension.

Gratis råd på en timme

Att använda rådgivningstjänsten är som att gå på ett rådgivningsmöte på banken. En skillnad är att du inte träffar någon person, en annan är att det är helt gratis för dig. Vi har inget eget vinstintresse och får ingen provision, oavsett vad du väljer. Bakom tjänsten står Avtalat som ägs av LO, PTK och Svenskt Näringsliv.

Starta rådgivning

Vi står bakom rådgivningstjänsten

Anna Allerstrand, försäkringskonsult på Avtalat

Att jobba med pension och försäkring är lika roligt nu som för drygt 20 år sedan då jag tog mina första steg in i branschen. Att jobba med något som är så viktigt och att försöka hjälpa till att reda ut begreppen för människor så att de kan fatta bra ekonomiska beslut – det kan aldrig bli tråkigt i min värld. För egen del börjar jag, med stormsteg, närma mig den stora dagen då yrkeslivet byts ut till pensionärsliv och då ska jag skaffa getter och odla min egen trädgård.

Tarek Amri, pensionsrådgivare på Avtalat

Att förklara vikten av tjänstepensionen har varit min huvuduppgift i alla de uppdrag jag haft de senaste 20 åren. Genom att arbeta med rådgivning för både anställda och arbetsgivare, har jag omedvetet blivit ”en pensionsnörd” som gärna delar med mig av mina kunskaper med stor förhoppning om att kunna göra skillnad. Jag försöker leva som jag lär och är engagerad i mina pensioner och försäkringar, för att kunna ha ett rikt liv när det är dags för mig att pensioneras oavsett om jag väljer att bli pensionär eller jobbonär.

Arezou Tagizadeh, pensionsrådgivare på Avtalat

Jag har jobbat med pension och försäkringsfrågor i mer än 20 år. Under alla dessa år har jag haft förmånen att komma i kontakt med människor från hela Sverige. Gemensamt för nästan alla jag träffar är att man upplever att pensionen är ett ämne som är svårt, tråkigt och avlägset. Jag drivs av att göra pensions- och försäkringsfrågor lite enklare. Själv ser jag pensionen som en plånboksfråga som rör min privatekonomi redan idag. När jag själv blir pensionär vill jag resa mycket och bo i ett varmare land under vinterhalvåret.

 

Om Avtalat

Avtalat har bildats gemensamt av PTK, LO och Svenskt Näringsliv. Bolagets ansvar är att informera både företagen och dig som anställd om kollektivavtalad tjänstepension och försäkring. Avtalat finns för alla som arbetar i privat sektor och har kollektivavtalad tjänstepension och försäkring via jobbet. Det är närmare 3 miljoner arbetare, tjänstemän och arbetsgivare.

Pensionsskolan

Har du redan koll på vår rådgivning och pensionssystemets olika delar? Då kan du starta din rådgivning direkt. Annars kan det vara bra att läsa igenom vår Pensionsskola innan du sätter igång. Den tar inte mer än fem minuter och ökar kraftigt dina chanser att få ut så mycket som möjligt av din tjänstepension. En bra investering för framtiden.