Avtalat Vad är Avtalat?X Du som är privatanställd tjänsteman med kollektivavtal har fantastiska förmåner: tjänstepension och försäkringar som ger ersättning vid föräldraledighet, olycka, sjukdom, dödsfall eller arbetslöshet. Nu startas Avtalat, som gör det enklare för dig att förstå dina förmåner och vad de innebär.

Avtalat har bildats gemensamt av PTK, LO och Svenskt Näringsliv. Bolagets ansvar är att informera både företagen och dig som anställd om kollektivavtalad tjänstepension och försäkring. Rådgivningstjänsten är en del av Avtalats informationsverksamhet.

Hur ofta uppdateras pensionsuppgifterna i rådgivningstjänsten?

Varje gång du loggar in i rådgivningstjänsten och det har gått mer än två veckor sedan du loggade in sist så uppdateras dina pensionsuppgifter från Alecta, AMF, Futur Pension, SEB Trygg Liv, SPP Liv, Skandia, Swedbank och Länsförsäkringar

Även uppgifter om den allmänna pensionen hittar du i rådgivningstjänsten. De uppgifterna får du själv ange eller låta oss schablonberäkna. Du hittar dina uppgifter i det orange kuvertet som du får varje år från Pensionsmyndigheten eller på minpension.se.

Läs mer:
www.collectum.se
www.pensionsmyndigheten.se