Avtalat Vad är Avtalat?X Du som är privatanställd tjänsteman med kollektivavtal har fantastiska förmåner: tjänstepension och försäkringar som ger ersättning vid föräldraledighet, olycka, sjukdom, dödsfall eller arbetslöshet. Nu startas Avtalat, som gör det enklare för dig att förstå dina förmåner och vad de innebär.

Avtalat har bildats gemensamt av PTK, LO och Svenskt Näringsliv. Bolagets ansvar är att informera både företagen och dig som anställd om kollektivavtalad tjänstepension och försäkring. Rådgivningstjänsten är en del av Avtalats informationsverksamhet.

Varför ska jag använda Avtalats rådgivningstjänst när jag har gratis rådgivning via min arbetsgivare?

Det är en fördel att få information från flera olika källor. För dig som även får rådgivning via arbetsgivaren rekommenderar vi att du jämför råden du får och värderar dem. Du kan till exempel gå igenom rådgivningen i Avtalats rådgivningstjänst innan du träffar din försäkringsmäklare och ta med dig råden dit. Då kan du ställa följdfrågor till försäkringsmäklaren om skillnaderna mellan råden, och det blir lättare för dig att värdera de skäl som försäkringsmäklaren ger dig för att välja en viss lösning.

Avtalats rådgivningstjänst tar inte ut någon ersättning för rådgivningen - inte från dig, din arbetsgivare eller något av de försäkringsbolag som du får råd att teckna försäkring i.