Avtalat Vad är Avtalat?X Du som är privatanställd tjänsteman med kollektivavtal har fantastiska förmåner: tjänstepension och försäkringar som ger ersättning vid föräldraledighet, olycka, sjukdom, dödsfall eller arbetslöshet. Nu startas Avtalat, som gör det enklare för dig att förstå dina förmåner och vad de innebär.

Avtalat har bildats gemensamt av PTK, LO och Svenskt Näringsliv. Bolagets ansvar är att informera både företagen och dig som anställd om kollektivavtalad tjänstepension och försäkring. Rådgivningstjänsten är en del av Avtalats informationsverksamhet.

Hur gör jag om jag vill låta någon annan se de råd jag får via Avtalats rådgivningstjänst? Kan jag lämna en fullmakt till min rådgivare?

Du behöver personligen logga in i Avtalats rådgivningstjänst med e-legitimation för att komma åt råden. När du har gått igenom rådgivningen kan du ladda ner dina råd som en pdf-fil. Pdf-filen kan du visa för en annan person som behöver få tillgång till informationen. Du kan förstås även låta den andra personen sitta med dig när du är inloggad i tjänsten.