Avtalat Vad är Avtalat?X Du som är privatanställd tjänsteman med kollektivavtal har fantastiska förmåner: tjänstepension och försäkringar som ger ersättning vid föräldraledighet, olycka, sjukdom, dödsfall eller arbetslöshet. Nu startas Avtalat, som gör det enklare för dig att förstå dina förmåner och vad de innebär.

Avtalat har bildats gemensamt av PTK, LO och Svenskt Näringsliv. Bolagets ansvar är att informera både företagen och dig som anställd om kollektivavtalad tjänstepension och försäkring. Rådgivningstjänsten är en del av Avtalats informationsverksamhet.

Hur mycket tjänar jag på att följa era placeringsråd?

Din tjänstepension påverkas av avgifterna. Ju högre avgifter, desto lägre tjänstepension. Det vet vi. Den framtida avkastningen däremot, den kan vi bara sia om. Råden i Avtalats rådgivningstjänst bygger på de faktorer vi känner till: avgifterna, din situation och hur riskbenägen du är. Vi kan inte ge några garantier för att din ekonomi kommer att bli bättre för att du följer råden i Avtalats rådgivningstjänst.

Oavsett vilka val du gör är det bra för din framtida ekonomi att du har ITP. Var noga med att inte välja ett högriskalternativ om du inte är beredd att ta risker.