Avtalat Vad är Avtalat?X Du som är privatanställd tjänsteman med kollektivavtal har fantastiska förmåner: tjänstepension och försäkringar som ger ersättning vid föräldraledighet, olycka, sjukdom, dödsfall eller arbetslöshet. Nu startas Avtalat, som gör det enklare för dig att förstå dina förmåner och vad de innebär.

Avtalat har bildats gemensamt av PTK, LO och Svenskt Näringsliv. Bolagets ansvar är att informera både företagen och dig som anställd om kollektivavtalad tjänstepension och försäkring. Rådgivningstjänsten är en del av Avtalats informationsverksamhet.

Hur mycket påverkas min pension av att jag slutar jobba i förtid?

minpension.se kan du göra en pensionsprognos. Där kan du även se hur din pension varierar beroende på när du väljer att gå i pension.

Om du planerar att gå i pension inom en snar framtid kan du även ta kontakt med Alecta för att få råd om din ITP och Pensionsmyndigheten för att få råd om din allmänna pension. De kan ge dig ett mer exakt besked än beräkningen du gör på minpension.se. Du kan också få mer information från de försäkringsbolag där du har valt att placera din ITP.