Till innehållet

Hej försäkringsinformatör!

Den här sidan vänder sig till dig som är försäkringsinformatör inom LO. Du hittar bland annat utbildningar för försäkringsinformatörer och en handbok som kan underlätta för dig i ditt uppdrag.
Äpple

Gå en utbildning

Det är viktigt att du som är ny i ditt uppdrag går en grundutbildning. Vidareutbildning är till dig som redan gått en grundutbildning.

Ditt fackförbund har gett oss på Avtalat i uppdrag att utbilda dig som är förtroendevald försäkringsinformatör.

På utbildningen får du lära dig mer om kollektivavtalad tjänstepension och försäkring, så att du i din roll som försäkringsinformatör enkelt kan hjälpa dina kollegor.

Välkommen med din anmälan!

Alla utbildningar erbjuds digitalt. Grundutbildningen omfattar tre dagar och vidareutbildningen en halvdag. 

Lotsen

Lotsen är Avtalats informationsstöd till dig som är försäkringsinformatör.
Är du ny användare så är det också här du registrerar dig.

Handbok och material till försäkringsinformatörer

Handboken till försäkringsinformatörer används som utbildningsmaterial på grund- och vidareutbildning. Den skickas automatiskt ut till dig som är anmäld till en utbildning men går också att ladda ner och beställa här på avtalat.se 

Vi har också en enkel guide som beskriver viktiga saker som arbetare behöver veta om sin tjänstepension och de försäkringar de har via jobbet. Guiden finns på svenska, engelska, arabiska, polska och spanska. 

Ung kvinna

Våra tjänster

Alla ska känna till hur pension och försäkring via jobbet fungerar och vad det innebär. Därför erbjuder vi både utbildningar, webbinarer, material att ladda ner och självklart en kundtjänst som gärna svarar på dina frågor!

Våra tjänster
bok

Mer information

Här har du som är anställd chansen att lära dig mer om det kollektivavtalade skydd du har via jobbet. Du får veta hur du ska gå tillväga för att ansöka om ersättning, till exempel om du råkar ut för en olycka på jobbet. Eller hur du ska tänka kring din pension, oavsett om du är 23 eller 63 år.

Läs mer

Denna webbplats stöder inte Internet Explorer, var god byt till en annan webbläsare.