Till innehållet
Arbetare

Arbetare

Du som till exempel jobbar i butik, på lager, inom hotell, restaurang, industri, bygg och anläggning.

Fortsätt som arbetare
person framför dator

Tjänsteman

Du som till exempel jobbar med ekonomi, HR, kundvård, är lärare eller ingenjör.

Fortsätt som tjänsteman
portfölj

Arbetsgivare

Du som har anställda med kollektivavtalad tjänstepension och försäkring.

Fortsätt som arbetsgivare

Avtalat för dig som är arbetsgivare

Ditt kollektivavtal är en trygghet för både dig och dina anställda. Det innebär att alla är överens om vad som gäller och att ni kan luta er mot samma avtal. Du som är arbetsgivare på ett privat företag med kollektivavtal har vissa ansvar – till exempel i att se till att dina anställda har tjänstepension och försäkringar via jobbet. Men du behöver också ha koll på hur du ska administrera försäkringarna när saker händer i dina anställdas liv. Här hittar du allt du behöver veta.

Så här kan vi hjälpa dig

Du som är arbetsgivare på ett privat företag med kollektivavtal ska teckna kollektivavtalad försäkring och tjänstepension för dina anställda. Vi hjälper dig att få ordning på det hela så att det blir rätt för ditt företag och dina anställda.

Läs mer om hur vi kan hjälpa

Teckna rätt tjänstepension och försäkring

Vilken pensions- och försäkringslösning du ska teckna beror på om dina anställda är tjänstemän eller arbetare. Så här gör du rätt.

Läs mer om lösningarna

Så mycket kostar det

Det är lite olika hur mycket du betalar för dina anställdas tjänstepension och försäkring. Här hittar du en sammanställning. 

Läs mer om vad det kostar

Så tecknar du pension och försäkring

Att teckna tjänstepension och försäkring enligt kollektivavtalet kan gå till på flera sätt. Hur just du ska göra beror dels på vad du har för kollektivavtal, och dels på vilka dina anställda är.

Läs mer om hur du gör

Det här gäller för arbetare

Den pension som arbetare får via jobbet heter Avtalspension SAF-LO. Den anställda får extra pengar till sin pension och en  möjlighet att välja till ett skydd som ger ersättning till familjen vid dödsfall.

Läs mer om tjänstepension för arbetare

Det här gäller för tjänstemän

För tjänstemän är det ITP-lösningen som gäller. Den anställda får extra pengar till sin pension och en möjlighet att välja till ett skydd som ger ersättning till familjen vid dödsfall.

Läs mer om tjänstepension för tjänstemän

Vanliga frågor från arbetsgivare

Denna webbplats stöder inte Internet Explorer, var god byt till en annan webbläsare.